You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

Aspen Residence, George Town, Penang, Malaysia

Aspen Residence, George Town, Penang, Malaysia

PERI DUO reference

Successful initial application of system formwork

The residential and commercial building Aspen Residence with a total of 26 storeys is being built in Penang. While the construction team worked on the first thirteen storeys with timber and boards, the DUO lightweight formwork was used for the shear walls of the upper storeys. 

With horizontally and vertically arranged DUO panel extensions, up to 3.25 m high units are mounted which are used 4 to 5 times per storey. Due to the low weight, no crane is required to assemble and move the formwork. As a result, no time is lost waiting for the crane which accelerates construction work.

The simple formwork logic very quickly ensures fast working with the innovative system. Furthermore, the reduced cleaning effort results in time savings as the concrete does not stick to the formlining, it can be easily and quickly cleaned after every use.

Order the PERI DUO brochure with all product details.

Order your PERI DUO brochure

Write a message to one of our qualified PERI engineers.

Contact a PERI engineer

Contractor

Rimbaco Sdn. Bhd., Malaysia

Field Service

PERI Malaysia

Ing. William Low, Project Manager; Rimbaco Sdn. Bhd., Malaysia

Ing. William Low

Project Manager

“For the team it was the first time they used system formwork. Compared to the use of conventional formwork we were able to save around 50 % of working time. Especially the straightforward application is to be emphasised. The whole team quickly understood the system and worked with little training.”

Aspen Residence, George Town, Penang, Malaysia

The simple formwork logic very quickly ensures fast working with the innovative system.

Aspen Residence, George Town, Penang, Malaysia

The couplers fit exactly into the openings in the panel frames and are mounted without tools.

Aspen Residence, George Town, Penang, Malaysia

As the panels are very light they can be installed manually. The construction team works efficiently and without having to wait for the crane.